2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megfosztották politikai tisztségeitől Iasi polgármesterét, aki a PSD-vezetést kritizálta

2017. február 23. 09:20, utolsó frissítés: 10:03

A PSD-ben maradhat Iaşi polgármestere, Mihai Chirca, de a politikai tisztségei nélkül, döntött szerdán a párt országos végrehajtó bizottsága.

Chirica a PSD alelnöke valamint a párt Iaşi megyei elnöke volt.

"Hosszas vitát követően született ez a döntés,hogy tisztségek nélkül a pártban maradhatok. Nem akarom egyik kollégámat sem minősíteni vagy megkérdőjelezni azt a minőségét, amelyben részt vett a vitán. Persze világelsők vagyunk, egy szervezet elnökét megbüntetik azért, mert kimondta az igazságot. Azt mutatja, hogy sok munka van még. PSD-tag vagyok, mit mondjak? Iaşi polgármestereként továbbra is képviselnem kell egy közösséget és ezt becsülettel fogom tenni" - nyilatkozta Chirica a párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően.

A polgármester szerint nagyon sok hamis híresztelés látott napvilágot a nyilatkozataival kapcsolatban, valamint a kormány ellen intézett támadásokra vonatkozóan és a jelenlegi helyzetéhez nagyon sokan hozzájárultak. Chirica azonban hozzátette, hogy az általa vezetett város projektjei rendkívül fontosak számára.

"Azt hiszem kicsit ki kell tolnunk a köztem és Dragnea elnök úr közti kommunikációs határokat és kimondjuk az igazságokat, nem csak azokat, amelyeket vele meghallatnak" - mondta Mihai Chirica, aki hozzátette: továbbra is a PSD tagjának érzi magát.

Liviu Dragnea pártelnök azt mondta, ő a kollégák többségével ellentétben ellenezte, hogy kizárják Chiricát a pártból.

"Azt hiszem, hogy a kollégák 90%-a Mihai Chirica pártból való kizárását javasolta. Mindenki úgy érvelt, ahogy jónak látta, de elmondták az országos végrehajtó bizottság előtt, hogy mit döntöttek megyei szinten. Egyesek azt kérték, hogy mondjon le párttagságáról, de ez azt is feltételezte volna, hogy elveszíti Iaşi polgármesteri mandátumát és azt hiszem csupán hárman javasolták, hogy fosszuk meg a pártban betöltött tisztségeitől. Én elleneztem a kizárást szavazásra bocsátani, mert elsöprő többség megszavazta volna" - mondta a PSD elnöke.

A pártelnök szerint, Chirica nyilvánosságra hozott kijelentéseit a párt belső gyűlésein, az országos végrehajtó bizottság vagy az országos állandó bizottság előtt kellett volna elmondania, ha egyáltalán részt vett volna ezeken. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS