2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: ráférne még egy kis alakítás a kormányra

2017. február 23. 14:09, utolsó frissítés: 2017. február 24. 10:13

"Ráférne még egy kis átalakítás" a kormányra - véli Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Ő maga is a sajtóból értesült a kormányátalakításról, előzőleg csak annyit tudott, hogy új vezetőket jelölnek az igazságügyi és az üzleti környezetért felelős minisztérium élére - nyilatkozta a szövetségi elnök csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

"A sajtóból értesültem a jelölésekről, nem tudtam, hogy négy minisztériumnál is változások lesznek. (...) Az új miniszterek között vannak olyanok, akiket ismerünk, és olyanok is, akiket nem ismerünk. (...) Remélem, minden rendben lesz, de ez már a kormány dolga. Velünk nem egyeztettek, mert nem vagyunk koalíciós partnerek. (...) Úgy gondolom, hogy ráférne még egy kis átalakítás erre a kormányra, de ez nem az én dolgom" - tette hozzá Kelemen.

Klaus Johannis államfő aláírta csütörtökön a Mihai Tudose gazdasági, Tudorel Toader igazságügyi, Alexandru Petrescu üzleti környezetért felelős miniszter, illetve Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter kinevezéséről szóló rendeletet. Az új miniszterek csütörtökön 15 órakor teszik le a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS