2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szárhegyen az árvíz miatt nem lesz ma tanítás

2017. február 24. 09:44, utolsó frissítés: 09:44

Nem lesz tanítás pénteken Gyergyószárhegy község két oktatási intézményében. A heves esőzések következtében a domboldalakról lezúduló víz elöntötte az iskolák udvarát.

A domboldalról lefolyó víz elöntötte az iskolák körüli területeket, az oktatási intézményekbe körülményes a bejutás, ezért döntöttek úgy, hogy felfüggesztik pénteken a tanítást - nyilatkozta csütörtök este az AGERPRES hírügynökségnek a község polgármestere, Danguly Ervin. A kialakult helyzet az időjárás felmelegedésének és az elmúlt órákban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak köszönhető.

"Pénteken nem lesz tanítás, értesítettük a tanfelügyelőséget is. Az igazgató asszonnyal úgy határoztunk, hogy a gyerekek ne menjenek iskolába, mert nagyon veszélyes, főleg a kisebb diákok számára" - nyilatkozta Danguly Ervin.

Az éjszaka folyamán az önkéntes tűzoltók és a polgárőrség segítségével próbálták kiszívni az udvarokon álló vizet. A község vezetője elmondta, csütörtökön több pincéből és istállóból szívták ki a felgyűlt vizet az önkéntes tűzoltók.

A két iskolában mintegy 400 diák és óvodás tanul. Az elmaradt órákat a diákoknak később be kell pótolniuk - mondta Görbe Péter tanfelügyelő.

A Hargita Megyei Sürgősségi Felügyelet (ISU) beavatkozására csütörtökön a csíkszeredai Zsögöd negyedben, Csíkcsomortánban, Gyergyószentmiklóson, Maroshévízen és Székelyudvarhelyen is szükség volt, ugyanis az árvíz több háztartásban gondot okozott - mondta Alina Ciobotariu, az ISU szóvivője.

Hargita megyében több órán keresztül esett az eső, és a felmelegedés következtében az elmúlt napokban esett hó olvadni kezdett, ezáltal áradásokat okozva. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS