2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

14 ezer lejre büntették a taxisokat 2 óra alatt

2017. február 24. 12:25, utolsó frissítés: 12:25

Két óra leforgása alatt 90 személygépkocsit ellenőriztek, 39 kihágást észleltek és 14.000 lej értékben róttak ki pénzbírságot a rendőrök egy taxisokat ellenőrző országos szintű akció keretében.

"Február 23-án az Országos Rendőr-felügyelőség keretében működő szállításügyi igazgatóság munkatársai a bukaresti Henri Coandă, a Kolozsvár, Temesvár, Iaşi és Bákó melletti repülőterek közelében tartottak ellenőrzéseket a taxis kalózkodás és illegális személyszállítás megfékezésének érdekében. A rendőrség nagyszabású akciója főként az illegálisan taxizó személyekre és engedéllyel rendelkező, de törvénytelenül eljáró taxisokra terjedt ki – írja a rendőr-felügyelőség közleménye.

A rendőrök közúti közlekedési kihágások miatt büntették meg a legtöbb személyt. Egy esetben bevonták egy sofőr gépjárművezetői-, valamint technikai meghibásodás miatt egy gépjármű forgalmi engedélyét.

Az illegális személyszállítás megfékezése érdekében indított ellenőrzési akciók a következő időszakban is folytatódnak, figyelmeztet a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS