2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Péter Ferenc lett az RMDSZ Maros megyei szervezetének új elnöke

2017. február 24. 20:13, utolsó frissítés: 20:14

Péter Ferencet választották pénteken az RMDSZ Maros megyei szervezetének új elnökévé.A Maros Megyei Tanács elnöke egyetlen jelöltként pályázott a tisztségre, 291 támogató és 10 ellenszavazatot kapott a tisztújító küldöttgyűlésen.

Az új elnök bevallása szerint a megyei szervezet megerősítését és a belső feszültségek oldását tartja fő feladatának. Terveiről beszélve hangsúlyozta, változtatni kell a szervezeti struktúrán, "hogy a sok kisebb szervezet helyett legyen egy erős megyei RMDSZ". Péter Ferenc hozzátette, erősíteni kell a történelmi egyházakkal és a civil társadalommal való együttműködést, és támogatni kell az egyházi iskolákat. "Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert egyre nagyobb a bizalmatlanság a politikusokkal szemben, közösségépítő munkát kell végeznünk, hogy visszanyerjük a magyarság bizalmát" - mondta az új elnök.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztsége a parlamenti választásokat követően üresedett meg, Brassai Zsombor lemondásával. Azóta ideiglenesen Péter Ferenc látta el az elnöki teendőket.

A küldöttgyűlés napirendjén a szabályzatfelügyelő, az etikai és az ellenőrző bizottság tagjainak megválasztása, új SZKT-tag választása, valamint az alapszabály módosítása is szerepelt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS