2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Katolikus gimnázium ügye: felháborítónak tartja az RMDSZ, hogy szülőket hallgat ki a DNA

2017. február 24. 20:59, utolsó frissítés: 21:57

Az RMDSZ felháborítónak tartja, hogy szülőket hallgat ki a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a marosvásárhelyi Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében. A gimnázium több diákjának a szüleit is beidézte és tanúként hallgatta ki ezen a héten a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) - számolt be pénteken a Maszol.ro.

"Az elmúlt három napban a DNA megkezdte a szülők kihallgatását: tanúként hívja be azokat, akik ezelőtt két évvel átíratták gyermekeiket a római katolikus gimnáziumba. Egyértelmű megfélemlítés zajlik a DNA részéről, amely elfogadhatatlan egy jogállamban" - áll az RMDSZ által kiadott közleményben.

Hétfőn kezdődik a beiskolázás, jelenleg viszont négyszáz diák nem tudja, hol kezdi meg a 2017–2018-as tanévet. Felháborító, hogy a római katolikus gimnázium működését bírói döntés hiányában megpróbálják ellehetetleníteni, elfogadhatatlan, hogy egy ügyész akarata kell csupán ahhoz, hogy megszűnjön az iskola – jelenleg ugyanis nincs végleges bírói ítélet arról, hogy az
iskola létrehozásakor törvényesen jártak-e el, vagy sem - szögezik le.

"Arra kérjük a szülőket, hogy ne engedjenek a nyomásnak, félnivalójuk nincs, hiszen ők jóhiszeműen íratták be gyermekeiket az iskolába. Ez a folyamat a DNA hatalommal való visszaélése" - zárul a szövetség közleménye. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS