2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

14 megyében van árvízkészültség

2017. február 25. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Szombat éjfélig érvényes, elsőfokú árvízkészültséget rendelt el az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet 14 megye több folyójára.

Az esőzések és a hóolvadás miatt a következő folyók vízgyűjtő medencéjében áll fenn az áradás veszélye: Visó, Túr, Lápos (Máramaros és Szatmár megye), Kraszna (Szatmár megye), Maros (Hargita és Maros megye), Temes, Berzava (Krassó-Szörény és Temes megye), Olt (Hargita és Kovászna megye), Beszterce, Tatros (Hargita és Bákó megye), Bârlad (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bákó, Vrancea és Galaţi megye), valamint a Prut Iaşi és Vaslui megyei kis mellékfolyóin.

Ugyanakkor szombaton 20 óráig hideg időre, csapadékra és felerősödő szélre vonatkozó figyelmeztetés érvényes az egész ország területére.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzései szerint lehűlés várható, és szinte mindehol csapadékra kell számítani, amelynek mennyisége délnyugaton és délen, valamint a hegyvidéki térségekben elérheti a 15-20 litert négyzetméterenként.

A hegyekben havazni fog, és friss hóréteg alakul ki. Erdélyben és Moldvában havas eső, az ország többi részén eső várható. Helyenként 50-60 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS