2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szagmérést szabályozó törvénytervezetet dolgoz ki az USR

2017. február 25. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

A szagmérést szabályozó törvénytervezet kidolgozását szorgalmazza a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) Temes megyei szervezete. Az alakulat arra hivatkozva állt elő a kezdeményezéssel, hogy az ország több városa, köztük Temesvár ipari övezeteiben is jelentős a szagszennyezés, ami zavarja a lakosságot.

Az USR Temes megyei szervezetének vezetőségi tagja, Rodica Militaru mérnök hangsúlyozta, a parlamenti választásokat megelőző kampányban az alakulat megígérte, hogy foglalkozni fog az üggyel, "annál is inkább, hogy nem csak Temesváron, hanem az ország más településein vanak a szaghatás okozta lakossági problémák".

Jövő hónapban kerekasztal-beszélgetést tartanak a témában a szenátusban - tette hozzá Militaru, aki szerint az USR képviselői és szenátorai politikai színezettől függetlenül, bárkivel hajlandóak együttműködni a törvénytervezet kidolgozásában.

Rodica Militaru elmondta még, hogy Temesváron 25.000 lakost érint a szagszennyezés, és más európai országoktól eltérően Romániában nincs törvény, amely a bűzmérést szabályozná. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS