2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy szimpátiatüntetést tartottak a kormány mellett Târgoviștén

2017. február 25. 12:58, utolsó frissítés: 13:11

Több mint 8000 ember részvételével zajlott Târgoviștében a Szociáldemokrata Párt (PSD) Dâmbovița megyei szervezete által megszervezett tüntetés szombaton délben. A résztvevők a Grindeanu-kormány melletti kiállásukat szerették volna megmutatni.

Sok román van, aki a PSD-t támogatja. Büszke vagyok,hogy önök mellett lehetek, büszke vagyok rá, hogy PSD-s vagyok. Azért jöttünk ma ki, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy mi is számítunk. Azért jöttünk ki, hogy megmutassuk, hogy a demokrácia nem alku tárgya,mindenkinek tudnia kell, hogy a jogainkat tiszteletben kell tartani, és hogy a nép december 11-én választott, mindenki tudja meg, hogy a nép szuverén!"- mondta a pártmegyei szervezetének elnöke, Adrian Tutuianu a tömeg előtt tartott beszédében.

fotó: Adevărulfotó: Adevărul


fotó: Adevărulfotó: Adevărul


A demonstráción több megyei politikus, polgármesterek, parlamenti képviselők is jelen voltak.

Az eseményen felszólalt Rovana Plumb, az európai uniós forrásokért forrásokért felelős miniszter is, aki elmondta, normális Romániát szeretne, ahol nincsenek túlkapások, és ezt csak a néppártján álló PSD tudja garantálni.

A demonstrálók a város főterén, a polgármesteri hivatal előtt gyűltek össze, tábláikon olyan feliratok voltak olvashatóak, mint: "A kormányt szavazással szokás választani", "Johannis, légy mindenki elnöke!", "Pechetek, mi is kivonultunk!" (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS