2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarul beszélő fiatalokra támadtak Kolozsvár központjában. A rendőrség szerint nem volt etnikai színezete az esetnek

2017. február 26. 14:24, utolsó frissítés: 2017. február 27. 10:24

Frissítés:

A rendőrség szerint nem volt etnikai színezete a szombat hajnalban történt kolozsvári utcai verekedésnek, amelynek során fegyverrel ütöttek fejbe egy székelyföldi származású fiatalt. Ezzel cáfolta a Știri de Cluj portálon korábban megjelent információkat, miszerint a konfliktus azért tört volna ki, mert a fiatalok magyarul beszéltek.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az ügyben érintett három magyar fiatal és egy szemtanú vasárnap tett vallomása alapján elmondta: amiatt alakult ki tettlegességig fajuló szóváltás az utcán a magyar csoport és egy román nemzetiségű férfi között, hogy a magyarul beszélő fiatalok egy tréfa nyomán hangosan nevettek, az elhaladó férfi pedig úgy vélte, hogy ővele csúfolódnak.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: a vallomások szerint a férfi a fegyverével fenyegette meg a fiatalokat, és egyiküket vélhetően ezzel ütötte fejbe, de a tanúk nem vallottak arról, hogy valóban lövés dördült volna el. (mti)

---------

Gázpisztollyal támadtak fiatalokra Kolozsvár központjában, mert magyarul beszéltek - adta hírül előzőleg a Știri de Cluj portál. Beszámolójuk szerint az eset február 25-én, hajnali 2-3 körül történt, a Szappany utcában. A szemtanúk vallomása szerint egy csoport magyar fiatalt támadtak meg ketten. Feltartóztatták őket azért, amiért magyarul beszéltek, a szóváltást pedig fizikai erőszak követte és dulakodás tört ki. Eközben az egyik támadó elővett egy gázpisztolyt, majd először a levegőbe, utána pedig az egyik magyar fiatal irányába lőtt, majd ezt követően fejbe verte a fegyverrel, vérző sebet okozva. A rendőrséget a szemtanúk hívták ki.

Carmen Jucan, a Kolozs Megyei Rendőrség szóvivője az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy három fiatal tett panaszt annak kapcsán, hogy két ismeretlen támadt rájuk egy vitát követően. A három áldozatot a sürgősségre szállították, egyikük súlyosabban megsérült. A szóvivő szerint a rendőrség vizsgálatot indított az ügyeben, de egyelőre arra nincs bizonyítékuk, hogy a gázpisztollyal valóban lőttek is.

Információink szerint nem ez az első eset az elmúlt időszakban, hogy magyarul beszélő fiatalokra támadnak rá Kolozsvár központjában.

(stiridecluj.ro/hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS