2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feljelentést kaptak a diákok a román nyelv tantárgyverseny megyei szakaszán

2017. február 27. 15:27, utolsó frissítés: 15:28

A következő tanévtől kezdve a tanügyminisztérium állítja össze az iskolai tantárgyversenyek megyei szakaszainak tételeit - jelentették be azután, hogy a román nyelv és irodalom tantárgyversenyen 3 megyében is feljelentést kellett írniuk a versenyzőknek.

Kolozs, Beszterce-Naszód és Prahova megyének ugyanaz a munkacsoport állította össze a tételeket, és ezekben a megyékben Marin Preda Moromeţii című regénye kapcsán egy feljelentést kellett írniuk Luca Străjescu regényszereplő nevében, amelyben Ilie Morometét kellett feljelenteni, mint "ellenséges elem". A versenyen megszerezhető 120 pontból ez a feladat 30 pontot ért.

A tételt egy Prahova megyei javítótanár tette közzé, azzal a megjegyzéssel, hogy "értem, hogy a Ploieşti-i DNA-nak sok a dolga (csinál magának), de a feljelentés iskolai programba való átvitele, akár csak tantárgyversenyen is, túllép a jóérzés határain".

A tanügyminisztérium és a Prahova megyei tanfelügyelőség is azon az állásponton volt, hogy a feladat megfogalmazása nem volt helyénvaló. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS