2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Igazságügyi miniszter: ha felmerül Kövesi leváltása, azt tőlem fogják megtudni

2017. február 28. 12:34, utolsó frissítés: 12:50

A 13-as sürgősségi kormányrendelet ügyében folytatódó legfőbb ügyészségi kivizsgálással kapcsolatban Tudorel Toader igazságügyi miniszter azt nyilatkozta, mindenkinek teljesítenie kell a törvény által megszabott kötelességeit.

A Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) gyűlése előtt nyilatkozó igazságügyi miniszter a főügyész kijelentésével kapcsolatosan azt nyilatkozta, hogy "ez azt jelentené, hogy kinyilvánítsam véleményemet a legfőbb ügyészség tevékenységéről. Mindenkinek teljesítenie kell a törvény által meghatározott kötelezettségeit".

Az újságírók azt is megkérdezték, hogy gondolkodik-e az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjének, Laura Codruţa Kövesinek leváltásán, figyelembe véve az alkotmánybíróság hétfői döntését, melynek értelmében a 13-as sürgősségi kormányrendelet kapcsán indított vizsgálattal alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a kormány és a legfőbb ügyészség között. Toader azt mondta: "Biztosítom, hogy tájékoztatni fogom önöket, ha ez felmerül".

A közkegyelmi törvényezettel kapcsolatban csak akkor fog nyilatkozni, miután elolvasta a dokumentumot, és pontosan átlátja a helyzetet - nyilatkozta Toader. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS