2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Turcan: felelőtlenség a PSD és ALDE vezetőitől Kövesi lemondását kérni

2017. február 28. 16:29, utolsó frissítés: 16:29

Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke felelőtlennek minősítette kedden a PSD és az ALDE egyes vezetőinek nyilatkozatát, akik az alkotmánybíróság határozatát követően Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészének lemondását követelik.

"Látom, hogy a PSD és az ALDE több vezetője politikai célokra akarja kihasználni az alkotmánybíróság hétfői határozatát abban a háborúban, amit a DNA ellen vívnak és nem kevesebbet kérnek, mint azt, hogy mondjon le az intézmény főügyésze. Ez felelőtlen hozzáállás, ami azt bizonyítja, hogy ennek a pártcsoportnak van egy, a választókkal meg nem osztott célja: az igazságszolgáltatás szabotálása" - írta keddi Facebook-bejegyzésében Raluca Turcan.

A liberális vezető úgy véli, hogy a kormánykoalíció tagjai "kettős mércével mérnek", mert sem amikor Victor Ponta miniszterelnök mandátum nélkül vett részt az Európai Tanács ülésén, sem pedig akkor, amikor Dan Şova ügyében állapított meg alkotmányossági konfliktust az alkotmánybíróság, senki nem javasolt semmiféle lemondást.

Raluca Turcan azt javasolja a PSD és ALDE vezetőinek, hogy hagyják abba azon törekvésüket "hogy mindenképpen a törvény fölé helyezzék magukat, és kezdjék el a felelős kormányzást". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS