2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A SRI-t ellenőrző parlamenti bizottság szerint nincs törvénysértés a SRI-DNA együttműködésben

2017. március 01. 09:22, utolsó frissítés: 09:22

Adrian Ţuţuianu, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke azt nyilatkozta kedden a szolgálat igazgatójának, Eduard Hellvignek a meghallgatása után, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy törvénysértés történt volna a SRI és az ügyészség közötti együttműködésben.

"A bemutatott tájékoztató és a kérdésekre adott válaszok után nem találtunk arra utaló jeleket, hogy megszegték volna a törvényt. Ezzel együtt, ha valaki úgy érzi, hogy sérelem érte a SRI vagy az ügyészség alkalmazottainak tevékenysége nyomán, rendelkezésére állnak a törvényes keretek, hogy panaszt tegyen. A mai meghallgatáson nem találtunk olyan elemeket, amelyek azt mutatnák, hogy bárkinek is megsértették volna egyéni szabadságjogait" - jelentette ki Ţuţuianu.

Azt mondta, egyetlen megállapodás létezett a legfelső bíróság és a SRI között, ezt 2009. február 4-én írták alá, és amely az alkotmánybíróság tavaly hozott, vonatkozó határozatáig volt érvényben.

"A mai ülésen biztosítottak bennünket arról, hogy a SRI dolgozóinak tevékenysége szigorúan csak a Büntetőtörvénykönyv és a Büntetőjogi eljárási törvénykönyv által megszabott keretek között zajlott" - hangsúlyozta Ţuţuianu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS