2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

55 ezer lej kártérítést fizet a kolozsvári önkormányzat közutakon megrongálódott autók tulajdonosainak

2017. március 01. 11:01, utolsó frissítés: 13:11

Mintegy 55 000 lej kártérítést kell kifizetnie Kolozsvár önkormányzatának, miután 19 gépkocsivezető panaszt emelt, amiért a közutak állapota miatt kár esett járműveikben.

Az autóvezetők egy biztosítócéghez fordultak a kárigényléssel, amely aztán 2008-ban beperelte a polgármesteri hivatalt, hogy visszaszerezze a kártérítés összegét, amelyet kénytelen volt kifizetni a panaszosoknak.

Néhány év pereskedés után a főváros első kerületének bírósága, a kolozsvári bíróság és a Kolozs megyei törvényszék is a biztosítótársaságnak kedvező ítéletet hozott.

2010-ben a biztosítócég 54 929,49 lejes kárpótlást kért a bíróságon Kolozsvár helyi tanácsától a 19 sofőr kifizetésére.

A Kolozs megyei törvényszék tavaly márciusban 5 691 lej kártérítés, 3 585 lej kamat és 4 862 lej perköltség kifizetésére kötelezte a városi tanácsot az egyik sofőr esetében. Az összeget a keddi ülésén hagyta jóvá Kolozsvár helyi tanácsa.

A károsult sofőr 2008 februárjában az Oaşului utcában hajtott egy kátyúba. A technikai szakértői vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az út rossz állapota miatt rongálódott meg az autó.

A bírák azzal indokolták döntésüket, hogy az útkarbantartó cég és az önkormányzat felelőssége lett volna megfelelően karbantartani a közutat, amelyen a baleset történt.

A keddi ülésen több hasonló ügyet is tárgyaltak a városi tanácsosok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS