2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

15 volt vagy jelenlegi polgármester és alpolgármester esetében állapított meg összeférhetetlenséget az ANI

2017. március 01. 12:27, utolsó frissítés: 13:13

Összeférhetetlenséget, illetve adminisztratív érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) 18 volt és jelenlegi választott tisztségviselő esetében.

A 18 személy közül 15-en polgármesteri és/vagy alpolgármesteri tisztséget töltöttek vagy töltenek be jelenleg.

Az érintettek között található a Szilágy megyei Kraszna község jelenlegi polgármestere, egykori alpolgármestere, Bogya Miklós, aki az ANI szerint két éven át úgy töltötte be az alpolgármesteri tisztséget, hogy közben magánvállalkozói engedélye (PFA) is volt. Ugyanezt rója fel az ANI a Kovászna megyei Bölön alpolgármesteri tisztségét betöltő Rudolf Bélának is.

Összeférhetetlenséget állapítottak meg továbbá a Bihar megyei Margitta alpolgármestere, Ioan Lazăr esetében is, aki 2012. július 18-a között és 2013. augusztus 19-e között egy időben volt alpolgármester és egy gazdasági társaság ügyvezetője.

A Brassó megyei Szászbuda polgármestere, Mircea Pălăşan esetében adminisztratív érdekkonfliktust állapított meg az ANI, amely szerint az elöljáró 2012 és 2016 közötti mandátuma idején aláírt két olyan tanácshatározat-tervezetet, amelyek a saját tulajdonában levő ingatlanokra igényelt Övezeti Városrendezési Terv (PUZ) jóváhagyásáról szóltak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS