2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Bihar megyei tanács megvásárolja a a Rimanóczy-palota egyik szárnyát

2017. március 03. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

A Bihar megyei önkormányzat tulajdonába kerülhet a nagyváradi Rimanóczy szálló és gőzfürdő Mészáros (Nicolae Grigorescu) utca 1. szám alatti épületszárnya. A megyei tanácsosok pénteken döntöttek arról, hogy a testület élni fog elővásárlási jogával.

Ioan Mang, a Bihar megyei tanács alelnöke az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott: a Rimanóczy-palota B szárnyát több más épülettel együtt az UniCredit bank kínálja eladásra. A testület pénteken arról döntött, hogy él elővásárlási jogával, és reméli, hogy ezen körülmény figyelembevételével a bank leválasztja a szóban forgó épületet az ajánlatcsomagban szereplő többi ingatlantól, így sikerült megvásárolnia azt a megyei önkormányzatnak.


A Bihar megyei tanács azt követően döntött úgy, hogy élni fog elővásárlási jogával, hogy a két másik érintett intézmény - a nagyváradi polgármesteri hivatal és a Bihar megyei kulturális igazgatóság - jelezte: lemond erről a jogáról, nem áll szándékában a műemlék épület megvásárlása.

A megyei tanács már döntött is 310.000 euró kiutalásáról az emblematikus nagyváradi épület megvásárlása érdekében.

Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke azt mondta, a testület pénteki lépése meggátolja, hogy más vásárló szerezhesse meg az ingatlant, mindaddig, amíg sikerül megállapodni az eladóval. Most megakadályoztuk annak lehetőségét, hogy eladjanak egy, az épített örökség részét képező épületet, amelyhez nekünk is jogunk van - mondta Pásztor Sándor.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS