2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megerősítették Raluca Turcant a PNL ügyvivő elnökeként

2017. március 04. 19:16, utolsó frissítés: 2017. március 05. 08:03

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos koordinációs tanácsa megerősítette Raluca Turcant a párt ügyvivő elnöki tisztségében. A párt kongresszusát június 17-re hívták össze.

A szavazáson Turcan nagy többséget kapott, csak négy ellenszavazatot és egy tartózkodást regisztráltak.

Nagy többséggel erősítették meg Cristian Buşoit is a párt ügyvivő főtitkári tisztségében.

Raluca Turcan azt nyilatkozta, hogy Klaus Johannis államfő a PNL partnere és az is marad. "Meg kell erősítenünk ezt a partnerséget, mert Klaus Johannis államfő az első sorban küzdött a jogállamért" - jelentette ki Turcan a koordinációs tanács ülésén.

Úgy értékelte: a PNL egy nehéz időszakát éli, azt is megjegyezte: a párt "csúfos vereséget" szenvedett a parlamenti választásokon.

A liberális vezető szerint a választási vereség az "összefüggéstelen, tartalom nélküli választási üzenetnek" tulajdonítható. "Vannak értékes embereink, van hitünk, energiánk, csak tőlünk függ, hogy miként használjuk ezeket" - tette hozzá Turcan.

A "szociáldemokratáknak a fejük lágyát kell ütni" - fogalmazott Turcan és hozzátette: a Szociáldemokrata Párt (PSD) minden nap "megtorpedózza" az üzleti szférát.

Az ügyvivő bejelentette: a feddhetetlenségi kritériumok lazítására tett javaslatokat egyértelműen elvetette az országos politikai büró. A PNL ezennel célegyenesbe ért, ami a belső választások megszervezését illeti - jelentette be Turcan.

Szerinte az országos kongresszus előtt három témát kell részletesen kidolgozni: az üzleti szféra támogatását, a beruházások ösztönzését és az oktatási és egészségügyi rendszer fejlesztését. A koordinációs tanács június 17-re, Bukarestbe hívta össze a PNL országos kongresszusát.

A kongresszusra 5 000 résztvevőt várnak.

A liberálisok országos koordinációs tanácsának ülésen 900 küldött vett részt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS