2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu még nem akar arról beszélni, hogy indulna-e az államfőválasztáson

2017. március 06. 09:12, utolsó frissítés: 09:12

Korai még arról beszélni, hogy indul-e a 2019-es elnökválasztáson - mondta vasárnap este Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE társelnöke a B1 televízióban.

Amikor arról kérdezték, hogy szándékában áll-e indulni a 2019-es elnökválasztáson azt válaszolta, hogy "addig még sok van" és egyelőre azon dolgozik, hogy életbe ültessék a kormányprogramot.

"Még ha valaki fejébe is vette, hogy indul az elnökválasztásokon, egyelőre nem tervez, ahhoz még túl korán van. Egyelőre az a legfontosabb, hogy a PSD-ALDE koalíciónak sikerüljön életbe ültetnie az kormányprogramot, mert ennek sikere határozza meg azt, hogy egy vagy két év múlva, egy ilyen célkitűzés megvalósítható volna-e, vagy sem" - nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu a B1 televízió egyik műsorában.

Azt mondta: az ALDE célja, hogy meggyőzze a polgárokat, hogy ez a párt a liberalizmus valódi képviselője Romániában.

Arról, hogy esetleg a PNL-ből még átigazolnának-e emberek, az ALDE vezetője azt mondja, bármikor szóba állnak liberális beállítottságú "értékes emberekkel".

"Liberális beállítottságú értékes emberekkel bármikor szívesen szóba állok, mert tudom, hogy nagyon sokan vannak ma a PNL-ben, akik egy csodában bíznak, akik azt remélik, hogy a párt visszanyeri egykori politikai arcélét2 - mondta még Călin Popescu-Tăriceanu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS