2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legkésőbb július 14-ig meg kell kapniuk az iskoláknak az új tankönyveket a hétfőn megjelent rendelet értelmében

2017. március 06. 16:29, utolsó frissítés: 2017. március 07. 09:43

Március 6-án jelent meg az a miniszteri rendelet, amely a 2017–2018-as tanévre vonatkozóan szabályozza a VI-XII. osztályosok tankönyveinek újranyomását – hívta fel a figyelmet a rendelet megjelenésére Király András, az RMDSZ oktatásügyi államtitkára.

A rendelet értelmében a megyei tanfelügyelőségeknek március 13-ig kell összesíteniük az iskolák rendeléseit annak érdekében, hogy június 16-ig a tankönyvkiadók újranyomtassák a szükséges tankönyveket.

A rendelet meghatározza az újranyomás osztályonkénti százalékarányait is. A tanfelügyelőségeknek legkésőbb július 14-ig gondoskodniuk kell az iskolák megfelelő tankönyvellátásáról. A rendelet kitér azon IX.X–XII. osztályosok esetére is, akik a 2016-2017-es tanévben nem jutottak hozzá az ingyenes tankönyvekhez, ugyanis ezeknek a rendeléseknek is eleget kell tenni.

„Az ősszel V. osztályt kezdő tanulóknak pedig az új tantervek megjelenése miatt új tankönyvekre lesz szükségük. Ennek érdekében az oktatási minisztérium egy egyszerűsített procedúrát kíván gyakorlatba ültetni” – emelte ki a szakember. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS