2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: csütörtök-pénteken még nem dől el az EU sorsa

2017. március 07. 15:36, utolsó frissítés: 15:36

Minden bizonnyal lesznek majd viták és konzultációk arról, hogy milyen álláspontot képvisel Románia az Európai Unió jövőjére vonatkozó tárgyalások során - hangsúlyozta kedden Klaus Johannis államfő, reagálva Călin Popescu-Tăriceanu és Liviu Dragnea előző napi nyilatkozataira.

A szenátus, illetve a képviselőház elnöke felrótta hétfőn az államfőnek, hogy figyelmen kívül hagyta a kormánykoalíció arra vonatkozó igénylését, hogy Johannis egyeztessen velük az Európai Tanács március 9-én és 10-én Brüsszelben tartandó ülésének témáiról.

Erre reagálva Johannis azt mondta, az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker által bemutatott Fehér Könyv, amely öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel az EU jövőbeli fejlődési irányáról, vitaindító dokumentum, közel sem jelenti a vita lezárását.

"Minden bizonnyal szervezünk majd konzultációkat és közvitát. Úgy vélem, egyesek rosszul értették, hogy miről is van szó. Az, hogy Juncker elnök bemutatta a Fehér Könyvet, még csak a viták kezdetét jelenti, nem ezeknek a lezárását. Csütörtökön és pénteken még semmilyen döntés nem fog születni az Európai Unió jövőjéről. (...) A beszélgetések elején járunk, nem a végén, és elvárom, hogy mindenki, akinek jól megalapozott véleménye van a téma kapcsán, ismertesse azt, hogy széles körű konzultációra, párbeszédre kerüljön sor" - nyilatkozta Johannis a legfőbb ügyészség tavalyi tevékenységi mérlegét ismertető gyűlést követően. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS