2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Márton Árpád: megoldást kell találni a leromlott, állami tulajdonú ingatlanok problémájára

2017. március 07. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

„Mielőbbi megoldást kell találni az állam magántulajdonában lévő, az önkormányzatok által igényelt ingatlanok kérdésére, amelyek felett a kommunizmus ideje alatt a szakminisztériumok rendelkeztek, míg manapság egyedáruságok, szakszervezetek rendelkeznek. 23 éve ezen ingatlanokba nem fektetett be sem az állam, sem az önkormányzat, így ezek roskadozó állapotban vannak. Ez egy égető kérdés, lehetőleg valamennyi politikai alakulat közigazgatási és jogi bizottságának tagjai által kezdeményezett törvény révén lehetne megoldani, mert rengeteg olyan ingatlan van a városainkban, amely különböző központi intézmények tulajdonában van, ezeket nem használják. Sok esetben a rossz állapotban lévő épületek városközpontokban vannak” – mutatott rá Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezető-helyettese azt követően, hogy a parlament alsó háza végszavazáson elutasította azt a törvénykezdeményezést, amely megoldást nyújtott volna az állami központi szervek tulajdonában lévő ingatlanok problémájára.

Márton Árpád, az RMDSZ Kovászna megyei törvényhozója elmondta: az RMDSZ parlamenti képviselői a végszavazáson tartózkodtak és egy új, a helyzetet orvosló törvény kidolgozását szorgalmazzák.

„Nagyon sok esetben az önkormányzatok szeretnék megkapni ezen ingatlanokat annak érdekében, hogy felújítsák, restaurálják, illetve hasznosítsák őket, azonban nehézkes az eljárás, esetenkénti törvénymódosításokra van szükség, ezt a helyzetet kell egy általános jellegű törvénnyel megoldani” – hangsúlyozta a székelyföldi szakpolitikus. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS