2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Weboldalon követhetőek a Hargita megyei közberuházások

2017. március 07. 18:24, utolsó frissítés: 18:24

Ezentúl interneten is követheti a lakosság a Hargita Megyei Tanácsának és alárendelt intézményeinek a beruházásait.

Az internetes platform pár hete már működik, hogy a helyi önkormányzatok minél egyszerűbben leadhassák kéréseiket a helyi költségvetések kiegyensúlyozására. A kérések és a kiutalt összegek, a projektek leírása ezentúl online is követhető, az érdekelt személyek bármikor megtekinthetik ezeket.

A weboldalon közzétették Hargita Megye Tanácsának, valamint a tanács alárendeltségébe tartozó intézményeknek is a befejezett vagy még folyamatban lévő beruházásait.

Borboly Csaba a megyei tanács rendkívüli ülésén azt nyilatkozta, hogy ez a rendszer hozzájárulhat az általa vezetett intézmény fejlődéséhez, és teljes átláthatóságot biztosít a megye lakossága számára, akik hozzászólhatnak, javaslatokat fogalmazhatnak meg az itt megtekinthető befektetésekkel kapcsolatban. Borboly elmagyarázta, hogy a honlapon a beruházások folyamatát is nyomon lehet majd követni, ugyanis a kivitelezőket kötelezni fogják, hogy naponta frissítsék az adatokat.

"Ez az applikáció nemcsak egy weboldal, hanem ennek alapján fogjuk meghozni a következő döntéseinket, innen fog kikerülni a következő befektetések listája, és a tanácsi határozatokat, a beruházásokat is itt lehet majd nyomon követni. (...) A hiányosságokat jobban ki lehet majd szűrni és gyorsabban megoldani" - mondta Borboly.

Hargita megye tanácsának elnöke szerint az adatbázis a hargitai parlamenti képviselők számára is hasznos lesz, hiszen a weboldalról bármilyen fontos információhoz hozzájuthatnak a parlamenti döntéshozatal során.

Barabás Csaba, a platform kezdeményezője elmagyarázta, hogy az oldalon a beruházások fontosságáról, a projekthez szükséges pénzforrásokról és ezek elköltéséről is tájékozódhat a megye lakossága. A helyszíni fényképekkel is gazdagított honlapot folyamatosan bővítik majd, hiszen ennek célja a bürokrácia csökkentése és a közpénzek elköltésének átláthatóvá tétele. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS