2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Búvárok mentették meg az árvíztől a rugonfalvi tó környékét

2017. március 07. 18:29, utolsó frissítés: 18:29

A Hargita és Maros megyei hegyimentő szolgálat négy búvárjának segítségével tisztították meg a rugonfalvi tó vízelvezető csövét, amelyet a felgyűlt hordalék eldugaszolt, így árvíz fenyegette a tóhoz közeli területeket.

A Hargita megyei hegyimentők vezetője, Fekete Örs azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy néhány napja figyelték a területet, a tóban felgyűlt a víz a hóolvadás következtében, a fölösleges vízmennyiséget elvezető vezeték pedig eldugult. Mivel a vízszint jelentősen megnőtt és nem tudták megállapítani, hogy a töltés meddig tudja megtartani a jelentős vízmennyiséget, úgy döntöttek, hogy iszapmentesítik a vezetéket.

A négy búvárnak 3.7 méteres mélységben kellett megtisztítania a hordaléktól eldugult vezetéket. Az egy órás beavatkozás nehéz feladatnak bizonyult, hiszen a tó víztükre még fagyos, a víz rendkívül hideg és a zavaros vízben a búvárok semmit sem láttak - mondta el Fekete Örs.

A Siménfalva községhez tartozó rugonfalvi tó 17 hektárnyi területen fekszik és az amatőr horgászok egyik kedvenc horgászhelye. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS