2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta szerint Romániának a visegrádi csoporthoz kellene csatlakoznia

2017. március 08. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Victor Ponta volt miniszterelnök szerint Sorin Grindeanu kormányfő egy olyan "egységes Európát" támogat, amely már nem létezik, Klaus Johannis államelnök pedig "a Berlinből érkező fax" szerint szavaz. Ponta szerint Romániának csak az jelenthet kiutat, ha csatlakozik a Visegrádi csoporthoz.

"Úgy értelmeztem, hogy Grindeanu úr az egységes Európát támogatja, amely már nem létezik. Én holnap, Victor Ponta képviselő, magánszemélyként kérvényezném, hogy csatlakozhassunk a Visegrádi csoport országaihoz. Nem hiszem, hogy lenne más esélyünk, mint egy oldalon állni a szomszédos országokkal, akiknek van némi méltóságuk és bátorságuk. Ha folyton térden állunk és Johannis úr a Berlinből érkező fax alapján szavaz, csak vesztegetjük az időt" - nyilatkozta a parlamentben Ponta.

A parlamenti képviselő szerint fölösleges Európa jövőjéről tárgyalni, hiszen Johannis úgy fog szavazni az Európai Tanácsban, ahogy Németország elvárja.

"Ezek a mesék, hogy mindenki az egységes Európát támogatja, ostobaságok. Az egységes Európa megszűnik létezni. Románia egyetlen esélye az lenne, hogy csatlakozzon a Visegrádi csoporthoz, de nem fogunk csatlakozni, mert félősek vagyunk, gyávák vagyunk és gyávák a vezetőink" - tette hozzá Victor Ponta.

A Visegrádi csoportot a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia alkotja. (agerpres, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS