2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elrendelték a tárgyalás elkezdését Oprea perében

2017. március 08. 16:43, utolsó frissítés: 16:43

Elutasította szerdán a legfelső bíróság Gabriel Oprea fellebbezését, és elrendelte az elsőfokú tárgyalás elkezdését abban a perben, amelyben hivatali visszaéléssel vádolják a volt miniszterelnök-helyettest. A döntés jogerős.

A bírák elutasították mind a Gabriel Oprea, mind a többi vádlott által benyújtott óvást, és fenntartották a 2016. október 19-én egy másik bírói testület által kimondott döntést, amely az elsőfokú tárgyalás elkezdéséről rendelkezett.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség 2016 májusában emelt vádat Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter ellen hivatali visszaélés miatt.

A vádhatóság szerint Oprea - a belügyi titkosszolgálatot (DIPI) akkor vezető Gheorghe Nicolae, illetve a DIPI jogi osztályát irányító Gabriel-Nicolae Pavel segítségével - elrendelte a DIPI műveleti keretének 410.000 lejjel való kiegészítését, majd a törvényes előírásokat megszegve jóváhagyta egy Audi A8-as személygépkocsit vásárlását ebből a keretből. A vádhatóság szerint 2015 augusztusa és októbere között kizárólag Gabriel Oprea használta a gépkocsit.

Gheorghe Nicolaét, Gabriel-Nicolae Pavelt és a DIPI két másik vezető beosztású alkalmazottját hivatali visszaélésben való bűnrészesség, illetve sikkasztás vádjával állította bíróság elé a DNA. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS