2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alina Gorghiu: nem lesz sikeres a Dacian Cioloş által alapítani tervezett civil szervezet

2017. március 11. 10:57, utolsó frissítés: 10:57

Alina Gorghiu nem hisz annak a civil szervezetnek a sikerében, amelyet Dacian Cioloş volt kormányfő tervez alapítani - erről egy temesvári sajtótájékoztatón beszélt a nemzeti liberális párti szenátor, hangsúlyozva, hogy a volt miniszterelnök úgy tudta volna megköszönni a PNL feltétlen támogatását, amelyet miniszterelnöksége idején élvezett, hogy belép a pártba.

"Cioloş egy évig volt Románia miniszterelnöke, és a Nemzeti Liberális Párt volt az egyetlen alakulat, amelyik őszintén és feltétel nélkül támogatta őt ez idő alatt. Ezt bátran kijelenthetem, noha olykor kínkeserves volt ez a feltétel nélküli támogatás. Ennek ellenére a PNL-hez való viszonyulása igen ingadozó, én már nem is próbálom megérteni" - fogalmazott Alina Gorghiu.

A szenátor szerint Cioloş azzal tudta volna kifejezni háláját a PNL jó szolgálataiért, hogy beiratkozik a pártba. A volt miniszterelnököt jó szakemberek veszik körül, akik bebizonyították, hogy értenek a kormányzáshoz - állítja Gorghiu.

"Értékeltem volna, ha csatlakozik a PNL-hez, és ezt a csapatot erősíti. Ha viszont egy politikai törekvéseket is felvállaló civil szervezet létesítése mellett dönt, szerintem nem lesz sikere, sőt azt is megkockáztatom, hogy kudarcot fog vallani" - tette hozzá a PNL-s szenátor. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS