2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szándékosan rálőttek az orvvadászok egy erdészre Arad megyében

2017. március 12. 14:08, utolsó frissítés: 14:08

Emberölési kísérlet és jogtalan fegyverhasználat miatt két orvvadász letartóztatását rendelte el az Arad megyei törvényszék. A vád szerint Valentin Tămaş és Călin Ştefan Surda március 9-én többször szándékosan rálőtt a Zöldes (Iacobini) környékén járőröző erdészre. Ez idén a kilencedik eset, amikor fizikailag bántalmazzák a Romsilva erdőőreit.

Az Arad megyei törvényszék harminc napos letartóztatási parancsot adott ki Valentin Tămaş, és házi őrizetet rendelt el Călin Ştefan Surda ellen - közölte vasárnap Aurelian Dan Ursu ügyész, az Arad megyei törvényszéki ügyészség szóvivője.

A két férfit pénteken vették őrizetbe, miután csütörtök este a Szaturó (Brazii) községhez tartozó Zöldes (Iacobini) közelében többször rálőttek a szolgálatát teljesítő Sorin Jiva erdészre, aki autón ellenőrizte a hatáskörébe tartozó területet, orvvadászokat keresve.

A Romsilva országos erdészeti igazgatóság közleménye szerint a két orvvadász többször rálőtt az erdész autójára, majd magára az erdőőrre is, miután az elhagyta a gépkocsiját.

Sorin Jiva egyedül volt, amikor rálőttek, és segítséget sem tudott kérni telefonon, mert nincs térerő a kérdéses körzetben. Megsebesülve, gyalog tette meg a legközelebbi erdészházig lévő, egy kilométeres távolságot, ahonnan hívta az 112-es sürgősségi számot.

Az orvvadászok lövedékei súlyosan megsebesítették az erdészt a mellkasán, beleértve a tüdejét is, valamint a hasi tájékon. A temesvári sürgősségi kórházban műtötték meg az orvosok, állapota jelenleg stabil.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy csak ebben az évben ez már a kilencedik eset, amikor fizikailag bántalmazták az erdőőröket, négyen közülük orvosi ellátásra szorultak. 'Az utóbbi években 268 esetben érte fizikai támadás a Romsilva alkalmazottait' - teszi hozzá a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS