2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az igazságügyi miniszter nem zárja ki Kövesi és a legfőbb ügyész leváltását

2017. március 13. 10:37, utolsó frissítés: 10:40

A legfőbb ügyésznek nem áll szándékában lemondani tisztségéről - erről hétfőn nyilatkozott Augustin Lazăr, azt követően, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter vasárnap este bejelentette, kiértékeli a legfőbb ügyész és a korrupcióellenes főügyész tevékenységét, majd eldönti, hogy milyen intézkedéseket hoz a továbbiakra nézve.

Hétfő reggel az újságírók arról kérdezték a legfőbb ügyészség székhelyére érkező Lazărt, hogy szándékában áll-e lemondani ezek után: "Én csak annyit mondok, hogy nem. És nyilvános vitákba sem szeretnék keveredni" - válaszolt a legfőbb ügyész.

Az igazságügyi miniszter azt nyilatkozta vasárnap este az Antena 3 televízió egyik műsorában, hogy találkozni fog a napokban Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyésszel és Augustin Lazăr legfőbb ügyésszel, hogy tárgyaljon velük a 13-as sürgősségi kormányrendelet kapcsán indított nyomozásról. Tudorel Toader hozzátette, nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy Lazăr és Kövesi saját kezdeményezésből lemondanak tisztségükről, és azt is elmondta, hogy hétfőn elkezdi tevékenységük kiértékelését.

"Két összetevője lesz ennek az értékelésnek. Felmérjük egyrészt a szakmai, másrészt a menedzseri tevékenységüket. Miután tárgyalok velük, illetve sor kerül erre a kettős kiértékelésre, eldöntöm, hogy milyen intézkedéseket hozok a továbbiakra nézve, és ezt a sajtóval is közölni fogom" - fogalmazott a miniszter arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesz abban az esetben, ha Lazăr és Kövesi nem mond le. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS