2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Turcan érdekeket lát az igazságügyi miniszter nyilatkozatai mögött Kövesi és a főügyész esetleges lemondásáról

2017. március 13. 14:39, utolsó frissítés: 14:39

Az igazságügyi miniszter, legfőbb ügyésszel és a korrupcióellenes főügyésszel kapcsolatos nyilatkozatai mögött más érdekek is vannak, mint a független igazságszolgáltatás eszméje - nyilatkozta Raluca Turcan, a PNL ügyvivő elnöke.

"Nekem úgy tűnik, hogy az igazságügyi miniszter nyilatkozatai a PSD nyilatkozatai, a miniszter elméletei megegyeznek a PSD tételeivel. Voltak még intézmények közti konfliktusok, ezek után pedig nem kérték az intézményvezetők lemondását. Sokkal inkább úgy tűnik, hogy ezen nyilatkozatok mögött más érdekek is meghúzódnak, mint az igazságszolgáltatás függetlensége" - nyilatkozta a PNL országos politikai bürójának ülésén.

Turcan szerint az alkotmánybíróság döntéseit be kellene tartani. "Ha valóban független és hiteles igazságszolgáltatást szeretnénk, akkor megvannak azok a törvény által szavatolt mechanizmusok, amelyek segítségével kijavíthatóak a visszaélések vagy csúsztatások" - magyarázta Turcan a 13-as rendelettel kapcsolatos alkotmánybírósági indoklás okán.

Az igazságügyi miniszter találkozni fog a napokban Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyésszel és Augustin Lazăr legfőbb ügyésszel, hogy tárgyaljon velük a 13-as sürgősségi kormányrendelet kapcsán indított nyomozásról. Erről egy vasárnap esti televízió műsorban beszélt Tudorel Toader, hozzátéve, hogy kezdeményezni fogja Kövesi és Lazăr tevékenységének kiértékelését, ugyanakkor nem tartja kizártnak azt a lehetőséget sem, hogy Kövesi és Lazăr lemondjanak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS