2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kivizsgáltatja a kormány az Olaszországban kizsákmányolt román vendégmunkások ügyét

2017. március 14. 12:03, utolsó frissítés: 12:08

Olaszországi munkalátogatásra küldte szerdától péntekig Sorin Grindeanu miniszterelnök a határon túli románok minisztériuma és a belügyminisztérium több képviselőjét, miután olyan információk láttak napvilágot, miszerint Szicília és Calabria régióban kizsákmányolják a munkáltatók a román vendégmunkásokat.

"Sorin Grindeanu miniszterelnök figyelemmel követi az olaszországi románok sorsát, és érdeklődve várja a kormány képviselőinek helyszíni jelentését" - írja a kormány közleménye.

A munkalátogatáson Andreea Păstârnac, a határon túli románok minisztere és a belügyminisztérium egy képviselője vesz részt. A delegáció tagjai helyi elöljárókkal, az olaszországi román munkavállalók képviselőivel és emberjogvédőkkel is találkoznak - tájékoztat a kormány.

A The Observer brit hetilap vasárnap közzétett, és a The Guardian által is idézett riportja szerint több ezer román állampolgárságú nő dolgozik Ragusa megyében, Szicíliában. A riport szerint sok nőt bántalmaztak, fenyegettek, és szexuális erőszak áldozataivá váltak.

A The Observer rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, körülbelül 7.500, többségében román nő "rabszolgasorsban" él és dolgozik a Ragusa megyei farmokon.

A külügyminisztérium Románia római nagykövetségén és cataniai konzulátusán keresztül már vizsgálja a brit hetilap által nyilvánosságra hozott visszaéléseket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS