2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meglepetésekkel készül a Musai-Muszáj mozgalom Emil Bocnak március 15-re

2017. március 14. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

Két lehetséges kimenetelű meglepetéssel készül a Musai-Muszáj mozgalom a kolozsvári március 15-i ünnepségre Emil Boc polgármesternek: amennyiben bejelenti, hogy kihelyezik a kétnyelvű helységnévtáblákat a bíróság alapfokú ítéletének megfelelően, úgy kellemes meglepetésben lehet része. Azonban ha köszöntésében csak a standard kijelentésekre szorítkozik a multikulturalitásról, együttélésről stb., akkor más típusú meglepetés következik - árulta el a Transindexnek Szakáts István, a mozgalom egyik képviselője.

A Musai-Muszáj mozgalom hétfőn nyílt levélben arra kérte Emil Boc polgármestert, hogy amennyiben meg akarja fellebbezni a kétnyelvű táblák kihelyezéséről szóló ítéletet, akkor ne vegyen részt a március 15-i ünnepségen, "csak azért, hogy magát fölöslegesen tapsoltassa". A mozgalom ugyanakkor számít a polgármester jelenlétére, amellyel azt üzenik, hogy a táblák kihelyezését remélik. "Úgy gondoljuk, a város kulturális örökségének szellemében a Cluj-Napoca és Kolozsvár mellett a Klausenburg feliratnak is szerepelnie kell a városnévtáblákon. A Musai-Muszáj mozgalom ennek a bejelentését várja Öntől" - írják a három nyelven megfogalmazott levélben.A mozgalom egy hétfő esti Facebook-bejegyzésben azt is sérelmezi, hogy a polgármester tavaly márciusában azt nyilatkozta, mindig nyitott a párbeszédre; ennek ellenére soha egyetlen - sem tavalyi, sem idei - párbeszédre hívó Musai-Muszáj beadványra nem válaszolt.

A Transindex szerette volna megtudni, hogy részt vesz-e Emil Boc a szerdai ünnepségen, ám eddig nem sikerült elérni a szóvivőt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS