2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiltakoztak az Azomureş dolgozói a svájci nagykövet látogatásakor

2017. március 14. 16:38, utolsó frissítés: 17:53

A svájci Ameropa cégcsoport által birtokolt Azomureş mintegy 20 alkalmazottja gyűlt össze kedden a prefektúra épülete elé, hogy tiltakozzon a vállalat által folyósított alacsony bérek miatt. A tiltakozóakciót Urs Herren, Svájc bukaresti nagykövete látogatására időzítették.

"A nagykövet tudomására szeretnénk hozni, hogy a svájci tulajdonú vállalat semmibe veszi az alkalmazottakat, nem ad legalább annyi fizetésemelést, mint amennyit az állami szférában adnak (...), így nem csoda, hogy hiány van a képzett munkaerőből. Nem értik meg, hogy ha nem fektetnek be a munkaerőbe, akkor hiába ruháznak be modern gépekbe (...), mert nem lesz, aki ezeket működtesse" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Maria Dăndărău, a Frăţia szakszervezeti szövetség Maros megyei vezetője.

A szakszervezeti bizalmi szerint, az alkalmazottak 80 százalékának bére az országos minimálbér alá csökkenne, ha levonnánk belőlük az alapbérbe beépített pótlékokat.

Maria Dăndărău közölte: éppen most tárgyalják újra a kollektív munkaszerződést, amelyben a szakszervezet az országos minimálbér növekedésének megfelelő 16 százalékos emelést kér, a vállalat ezzel szemben 3 százalékot ajánl. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS