2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A politikai támogatás megvonását kérik a hülyeségeket nyilatkozó PSD-s képviselőtől

2017. március 14. 18:35, utolsó frissítés: 2017. március 15. 09:45

A Fiatalok Polgári Cselekvése Platform (PACT) kéri a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőségét, hogy vonja meg politikai támogatását Cătălin Rădulescu parlamenti képviselőtől, miután az 'elfogadhatatlan nyilatkozatokat' tett a sajtóban.

Az AGERPRES hírügynökséghez küldött közleménye szerint a PACT elfogadhatatlannak tartja, hogy a parlament tagjaként Cătălin Rădulescu azt nyilatkozta: a Victoriei (Győzelem) téri tüntetőket vízágyúkkal kellett volna szétoszlatni, ugyanakkor Rădulescu azt is kijelentette: megtartotta AKM gépkarabélyát, amellyel a forradalom alatt harcolt, és fel van készülve rá, hogy ismételten használja.

Rădulescu kijelentette: fegyvergyűjtő, és - habár életében nem sütött el még fegyvert - ha újra 'kommunizmus, sztálinizmus, hitlerizmus vagy valami hasonló' ütné fel a fejét az országban, ő 'fegyverrel megy ki az utcára'. Azt is nyilatkozta: 150 halálos fenyegetést kapott, miután megjelent a vele készült interjú egy központi napilapban, ezért bűnvádi feljelentést tett.

Argeş megye rendőrsége hivatalból vizsgálatot indított, miután Rădulescu az interjúban azt mondta, hogy tűzfegyver van a birtokában.

A képviselő ugyanakkor a forradalmároknak járó kártérítésről azt mondta, az 'két bani, nyomorúságos összeg', de nem mond le róla, mert az jár neki. Parlamenti fizetése szintén 'nyomorúságos', tette hozzá a honatya.

"Havonta 3-4 öltönyt kell vásárolnom, nem marad pénzem még egy pár cipőre sem. Mindenki nagy fizetéseket akar, tehát azt hiszem, a parlamenti képviselőnek is civilizált fizetése kell hogy legyen, amiből öltönyöket vásárolhat, hogy civilizáltan jöjjünk munkába, nem farmerben és teniszcipőben, mint mások. Sokkal elfogadhatóbb fizetésekre van szükségünk. Ha farmerben és nyomorúságosan jelenünk meg, az emberek úgy is fognak kezelni minket. Nem jövök ki a pénzből" - érvelt.

A PACT szerint Cătălin Rădulescu nyilatkozatai sértőek a román népre nézve, hisz az állampolgárok közel fele minimálbérből él, míg a parlamenti képviselők bére ötezer lej körül mozog. A Fiatalok Polgári Cselekvése Platform kifejti: felfoghatatlan, hogy egy választott képviselő saját polgártársait erőszak bevetésével fenyegeti, csak azért, mert az övétől eltérő a véleményük. A PSD-nek meg kell vonnia politikai támogatását Rădulescutól, ellenkező esetben ugyanis a szociáldemokraták cinkosként viselkednének pártbéli kollégájuk felháborító és antidemokratikus megnyilvánulásai mellett - érvelnek a PACT tagjai.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS