2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lőgyakorlat közben megsebesíthettek egy férfit Szeben megyében

2017. március 15. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

Kivizsgálást indított a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki azt állítja, hogy a Popláka (Poplaca) község melletti katonai lőtér közelében lábon lőtték. A férfit szerdán műtötték a Szeben megyei klinikai kórházban - tájékoztat Luciana Lazăr, a megyei rendőr-felügyelőség szóvivője.

"Meg kell vizsgálnunk az incidens körülményeit (...) A kórházban dolgozók azt mondták, hogy lőtt sebről van szó. A lövedéket szakértői vizsgálat alá kell vetni. A rendőrség vizsgálja az ügyet. Lőfegyver jogtalan használata és testi sértés miatt indult eljárás" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Luciana Lazăr.

A szóvivő szerint a férfi azt állítja, hogy kedden 14 óra körül fájdalmat érzett a jobb vádlijában és vérezni kezdett, miközben a mezőn dolgozott a lőtér közelében.

Öt óra elteltével ment el a kórházba a férfi, ahová be is utalták, miután "lőtt sebbel" diagnosztizálták. Kedd este a páciens elmagyarázta egy fegyvertartással foglalkozó rendőr-felügyelőnek, hogy mi történt.

A rendőrség kedd este értesítette a Kolozs megyei katonai ügyészséget is.

A katonai kiképzőközpont szerint a lőgyakorlatot azonnal felfüggesztették a katonák, amikor meglátták a lőtér közelében található mezőre érkező embereket.

"Volt egy helyzet amikor beszüntettük a lőgyakorlatot, ugyanis az őrséget álló katonák jelezték, hogy lovas szekerekkel közelednek emberek. Ezt követően folytatták a lőgyakorlatokat" - írja az Agerpres hírügynökségnek küldött közlemény.

A kiképzőközpont bizottsága is nyomoz az ügyben és a törvényes eljárások szerint értesítették a Kolozs megyei katonai ügyészséget is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS