2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megerősíthetik az olaszországi külképviseletet a kizsákmányolt román munkások esete következtében

2017. március 16. 10:04, utolsó frissítés: 10:04

Szóba jöhet az olaszországi külképviselet megerősítése - nyilatkozta a közszolgálati televízió szerda esti műsorban Sorin Grindeanu kormányfő, miután a nemzetközi sajtó román munkások kizsákmányolásáról számolt be.

"Már beszéltem a határon túli románokért felelős miniszterrel és csütörtökön beszélek Teodor Meleşcanu külügyminiszterrel is arról, (...) hogy esetleg erősítsük meg az olaszországi külképviseletet azért, hogy az ott dolgozó nagyszámú román állampolgár érezze a román állam védelmét" - tette hozzá a miniszterelnök.

Szerinte szorosabb együttműködésre van szükség az olasz hatóságokkal is. Erre jó példa a nemrég Lazio tartományban tartott ellenőrzés, ahol ugyancsak sok román állampolgár jelzett törvénytelen állapotokat.

The Observer brit hetilap vasárnap közzétett riportja szerint több ezer román állampolgárságú nő dolgozik Ragusa megyében, Szicíliában. A riport szerint sok nőt bántalmaztak, fenyegettek, és szexuális erőszak áldozataivá váltak.

A sajtóanyag idézi a bevándorlók jogait védő Proxyma Association szervezetet, amely szerint a farmokon dolgozó nők több mint felét szexuális kapcsolatra kényszerítik a munkáltatók, és legnagyobb részük "rabszolgasorsban" él és dolgozik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS