2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új tervezetet nyújtott be az RMDSZ a marosvásárhelyi iskolahálózattal kapcsolatban

2017. március 16. 16:53, utolsó frissítés: 16:53

Újabb tervezetet nyújtott csütörtökön be a jövő évi iskolahálózatra vonatkozóan az RMDSZ marosvásárhelyi frakciója.

Az RMDSZ közleménye szerint az elmúlt napokban a civilek és a szövetség is több ízben kérte a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal illetékes igazgatóságát, hogy készítse el újra a 2017-2018-as marosvásárhelyi iskolahálózatra vonatkozó tervezetét, de a hivatal részéről nem történt semmilyen lépés ez irányba.

„Az elmúlt időszakban az RMDSZ vezetősége többször is egyeztetett a tanügyminisztériummal a katolikus iskola helyzetéről, és ezt követően döntött úgy a marosvásárhelyi RMDSZ frakció, hogy a törvényes lépéseket betartva egy újabb tervezetet nyújt be a 2017-2018-as marosvásárhelyi iskolahálózatra vonatkozóan” – nyilatkozta Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

Az iskolahálózatra vonatkozó tervezetet, amelyben a Római Katolikus Teológiai Líceum is szerepel, a teljes városi RMDSZ frakció támogatta, az összes RMDSZ-es tanácsos aláírását tartalmazó dokumentumot március 16-án iktatták a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke kiemelte, az iskola helyzetének rendezése érdekében a következő lépést mindenképpen a polgármesteri hivatalnak kell megtennie: „bízunk benne, hogy a városi önkormányzat illetékes igazgatósága a törvény előírásainak megfelelően előkészíti a tanácshatározathoz szükséges további dokumentációt és a tervezet elfogadását mielőbb napirendre tűzik.”

Az RMDSZ a következőkben is minden lehetséges törvényes eszközzel küzdeni fog azért, hogy a katolikus iskola tovább működhessen, és a következő tanévben is indíthassanak új osztályokat a tanintézetben - áll a közleményben. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS