2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csíkszeredában épül meg Hargita megye első, fogyatékkal élő gyerekeknek szánt játszótere

2017. március 16. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Csíkszeredában épül meg Hargita megye első, fogyatékkal élő gyerekeknek szánt játszótere, amelynek kialakítását a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és egy magyarországi alapítvány finanszíroz.

Fikó Csaba, a szervezet elnöke azt nyilatkozta csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek, hogy a játszótéren olyan hintákat szerelnek fel, amelyekre kerekesszékes gyerekek is felülhetnek, különleges csúszdák és más játékok is helyet kapnak, amelyeket a mozgássérült gyerekek is tudnak majd használni.

Fikó Csaba hangsúlyozta, a fogyatékkal élő gyerekeknek is pont olyan joguk van hozzá, mint egészséges társaiknak, így bizonyára örömüket lelik benne. A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnöke szerint Csíkszereda önkormányzatával közösen építik a játszóteret, a szükséges pénzforrás jelentős részét, 15.000 eurót egy magyarországi alapítvány biztosítja.

Fikó szerint már idén tavasszal elkezdődnek a munkálatok, és azt reméli, hogy nyáron már használni tudják a sérült gyerekek a megye egyetlen, számukra kialakított játszóterét.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS