2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temes és Suceava megyei uzsorásokra csapott le a DIICOT

2017. március 17. 10:16, utolsó frissítés: 10:16

Házkutatásokat végez a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Temes és Suceava megyében; egy uzsoráskodással foglalkozó bűnbanda tagjainál vizsgálódnak az ügyészek, az okozott kár értéke 3,5 millió euróra tehető.

17 személy ellen zajlik kivizsgálás az ügyben, szervezett bűnözői csoport létesítésével, uzsoráskodással, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják őket - nyilatkozták ügyészségi források, amelyek szerint 30 személy esett az uzsorások áldozatául.

A nyomozás során kiderült, hogy a bűnbanda tagjai 2010 és 2017 között több temesvári és suceavai személynek adtak kölcsön pénzt ingatlanfedezettel úgy, hogy magas kamatot számoltak fel rá, rövid törlesztési határidőt szabtak meg, ugyanakkor azt is belefoglalták a szerződésbe, hogy amennyiben az illető nem fizet időben, sürgősségi hatállyal elindítják a kényszer-végrehajtási eljárást. Az uzsorások egyik esetben sem voltak hajlandók kompromisszumot kötni, és lehetővé tenni áldozataik számára, hogy a kényszer-végrehajtás előtt próbálják meg ők maguk értékesíteni az ingatlant, reális piaci áron. Így azoknak a személyeknek a többsége, akik kölcsönt vettek fel az uzsorásoktól, elveszítette a fedezetként felajánlott ingatlan tulajdonjogát, sokan közülük havi 200-300 eurós bérleti díj kifizetése fejében maradhattak a lakásukban.

Az uzsoráskodással szerzett pénzből a csoport tagjai ingó és ingatlan javakat vásároltak, amelyeket saját vagy hozzájuk közel álló személyek nevére jegyeztettek be. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS