2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eltűnt két hegymászó a Retyezát-hegységben

2017. március 19. 12:56, utolsó frissítés: 12:56

Hét hegyimentő indult el vasárnap a Bucura csúcs (2433 m) fele a Retyezát-hegységben, hogy megtalálják azt a két craiovai hegymászót, akikről 24 órája nem tudnak semmit - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője.

A hegyimentő szerint a két alpinista sziklamászásra indult, azonban nem tértek vissza a menedékházba.

"Szombaton két hegymászó elindult a Genţiana menedékháztól a Bucura falai nevű mászóhely fele, estig azonban nem tértek vissza. Időközben havazni is kezdett, és hóvihar keletkezett" - tette hozzá Bodean.

A két hegymászó egy nagyobb csoporttal érkezett hétvégére a Retyezát-hegységbe. Kollégáik keresésükre indultak szombat este, azonban a hóvihar és a sötétség miatt vissza kellett fordulniuk, így vasárnap hegyimentők indultak keresésükre.

"Az erős hóvihar és sűrű köd miatt a hegyimentőknek egy ideig abba kellett hagyniuk a keresést. Amint csillapodik a szél erőssége, ismét elindulnak a keresésükre" - nyilatkozta Bodean, aki hozzátette, a hegyimentőknek sikerült eljutniuk vasárnap a Bucura falai útvonalak kezdeti szakaszaihoz, azonban nem látták ott a két hegymászót.

A hegyimentők abban reménykednek, hogy a hegymászóknak sikerült bivakot kialakítaniuk egy nagyobb szikla alatt vagy sikerült eljutniuk a Bucura menedékházig. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS