2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnap is tüntettek Bukarestben és más nagyvárosokban

2017. március 20. 10:02, utolsó frissítés: 10:20

Körülbelül 200-an vettek részt vasárnap a Bukarestben tartott korrupcióellenes tüntetésen, több tucatnyi ember vonult utcára Kolozsváron, Nagyszebenben és Brassóban is.

A Victoriei téren összegyűlt tiltakozók a PSD és a közkegyelmi törvény ellen felszólalva a következőket skandálták: "Románia azt kéri, ne legyen közkegyelem", "Az Alkotmánybíróság a PSD szolgája", "ALDE és PSD ugyanaz a szemét", "Dragnea ne feledd, várjuk a te könyvedet is".

A tiltakozók, főként fiatalok, vuvuzelákat fújtak és lobogókat lengettek. Egyesek zászlót tekertek magukra, mások #Rezist feliratú karszalagokat viseltek.

A demonstrálók a következő feliratokat tartották a magasba: "Milyen parlament ez? Megmenti a tolvajokat, kivágja az erdőket" " Még a humorérzékemet is elloptátok", "A Grindeanu-kormány hazaáruló".

Néhányan gyerekkel érkeztek, mások kutyákkal. A tiltakozók körében aláírásokat gyűjtenek az új Temesvári Kiáltvány számára, illetve a Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztéséért is.

A fővárosban 21 óra 30 perc körül ért véget a tiltakozó akció.

A tiltakozást a Facebookon hirdették meg Eddig! Menjetek haza! El a kezekkel a DNA-tól és a főügyészségtől mottóval.

Hasonló megmozdulásokat tartottak vasárnap más nagyvárosokban is. Kolozsváron hozzávetőlegesen 80-an, Nagyszebenben 80-an, Brassóban 40-en tüntettek a korrupcióellenes harc folytatásáért. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS