2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petícióban ellenzik, hogy a szélsőséges cikkeket jegyző Ioan Țene tisztséget töltsön be a kolozsvári polgármesteri hivatalban

2017. március 20. 15:57, utolsó frissítés: 16:00

Petíció indult hétfőn azzal kapcsolatban, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal és annak fegyelmi bizottsága vizsgálja ki Țene Ioan Vasile sajtótevékenységének összeegyeztethetőségét az általa betöltött köztisztviselői állással.

Țene a hivatal oktatásért, kultúráért, felekezetekért, sportért és társadalomért felelős irodájának felügyelője, és értesüléseink szerint hamarosan irodavezetővé léptethetik elő.

Țene a NapocaNews című, szélsőséges nézeteket terjesztő portál egyik szerzője. A petíció felsorol néhány olyan, Țene által jegyzett cikket ezen a felületen, amely nemzeti, vallási vagy szexuális kisebbségek elleni uszítást tartalmaz.

A kezdeményező felhívja a figyelmet arra, hogy a köztisztviselők státusát szabályozó 1999/188-as törvény szerint az ilyen funkciót betöltő személyeknek köteles tartózkodniuk minden olyan tettől, amely kárt okozhat magán- vagy jogi személyeknek, valamint rombolhatja a köztisztviselői státus tekintélyét. Úgy véli, az idézett cikkek által Țene ezt a törvényt megszegte.

A petíciónak hétfőn 16 óráig 293 aláírója volt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS