2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

CNAS: a következő öt évben megmaradnak a jelenlegi egészségügyi kártyák

2017. március 21. 16:41, utolsó frissítés: 16:41

Az elkövetkező öt évben megmarad az egészségügyi kártyák jelenlegi rendszere, vélekedik az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) új elnöke, Marian Bucea.

"Ezekkel a kártyákkal már van kellő tapasztalat. (...) Körülbelül 800.000 kártyát kell még kinyomtatnunk. Jobban fogunk vigyázni a számítógépes rendszerre, hogy többé nem forduljanak elő vagy legalábbis ritkuljanak a leállások" - mondta keddi sajtótájékoztatóján Marian Bucea.

Az egészségügyi kártyákkal kapcsolatban azt mondta, egyelőre nem fognak lemondani róluk, ez csak jövőbeni terv, amelyet a 2006-os egészségügyi törvény irányoz elő.

A belügyminisztérium közvitára bocsátotta az elektronikus személyi igazolványról szóló törvénytervezetet. Az új személyi igazolvány internetes azonosítást is lehetővé tenne, így több elektronikus szolgáltatás is elérhetővé válna, ugyanakkor helyettesítené az egészségügyi kártyát, amely így érvényét vesztené.

A tervezet kezdeményezői szerint az új személyi igazolvány használatával a polgárok egyszerűbben hozzáférhetnének bizonyos elektronikus szolgáltatásokhoz, ezáltal pedig egyszerűsödhetnének a közigazgatási eljárások. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS