2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három régióban, köztük a kolozsváriban is befejeződött a spontán vasutassztrájk

2017. március 22. 12:16, utolsó frissítés: 13:03

Három vasúti régióban - Kolozsvár, Craiova és Iaşi központtal - befejeződött a vasutasok spontán sztrájkja, de 114 szerelvény továbbra is az állomásokon vesztegel - jelentette Oana Brânzan, a Román Vasúttársaság (CFR) szóvivője.

A vasúti alkalmazottak szerda reggel kirobbant spontán sztrájkja mintegy 140 vonatjárat leállását vonta maga után. Az ország nyolc vasúti régiója közül hétben leálltak a vonatok, kivételt a Konstanca központú régió képez - tájékoztatott a Román Vasúttársaság (CFR). Jelenleg a Bukarest központú régióban 13, a brassóiban 39, a temesváriban 23, a galaciban 38 vonat vesztegel. A Bécs-Bukarest járat (Dacia IR 1347) Piskin állt meg.

11:15-kor a fővárosi Északi pályaudvaron 180 perces késése volt a Ploieşti-ről érkező IR 1554-es számú járatnak, 210 perces késése a Galacra induló IR 1573-as járatnak. A vasúttársaság személyszállító részlege közölte, visszaadják az utasoknak a jegy ellenértékét, amennyiben lemondanak az utazásról.

A társaság vezetősége arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a vonatok érkezési és indulási idejéről, mivel jelentős késésekkel lehet számolni.

A vasúttársaság közleménye szerint a vezetőség már tárgyalásokat folytat a szakszervezeti vezetőkkel a 2017-2018-as időszakra vonatkozó kollektív munkaszerződéssel kapcsolatban, amelynek értelmében 22,5 százalékos béremelésre számíthatnak a vasúti alkalmazottak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS