2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ausztriába, Olaszországba és az USÁ-ba is hivatali látogatást tervez Grindeanu

2017. március 22. 13:18, utolsó frissítés: 13:18

Ausztriába, Olaszországba és az Amerikai Egyesült Államokba tervez hivatali látogatást tenni idén Sorin Grindeanu. A miniszterelnök a DCNews online újságnak adott interjúban beszélt erről szerdán.

"Hasznos egyeztetéseim voltak Brüsszelben, amelyek nyomán több találkozóm is lesz áprilisban és májusban. Előkészítés alatt áll egy ausztriai és egy olaszországi látogatás" - mondta a kormányfő.

Grindeanu megerősítette azt az információt is, miszerint idén ősszel az Amerikai Egyesült Államokba is ellátogat.

"Az USA-val való partnerség rendkívül fontos, hiszen a stratégiai partnerünkről van szó. Az általam vezetett kormány egyik alapvető célkitűzése az Egyesült Államokkal való kapcsolat megerősítése, nem csak a kijelentések szintjén. A gazdasági kapcsolatokat is el kell mélyíteni" - fogalmazott a miniszterelnök.

Arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Klaus Johannis elnökkel, a kormányfő úgy válaszolt: "Intézményi szinten jó".

"Volt egy beszélgetésem az elnökkel. (...) Az Európai Unió jövőjével kapcsolatos öt lehetséges forgatókönyv tekintetében megegyezik az Államelnöki Hivatal, a kormány és a parlament álláspontja. A forradalom óta talán két olyan alkalom volt, amikor mindenki ugyanarra a célra koncentrálta az energiáit, és konszenzus volt: a NATO-hoz, illetve az Európai Unióhoz való csatlakozásról van szó" - tette hozzá a miniszterelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS