2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A CFR szerint ők már kedden is tárgyaltak a béremelésről a szakszervezetekkel

2017. március 22. 14:52, utolsó frissítés: 14:52

Szerdán 15 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ül a Román Vasúttársaság (CFR) és a szakszervezet képviselőivel a szállításügyi miniszter. Răzvan Cuc ezt azt követően jelentette be, hogy szerdán országszerte spontán sztrájkba kezdtek a vasúti dolgozók.

A szerdai kormányülésen a miniszterelnök kérte fel a szállításügyi minisztert, hogy tájékoztassa a CFR alkalmazottai körében szerda reggel kitört spontán sztrájkról. Răzvan Cuc azt mondta: a sztrájk annak ellenére robbant ki, hogy ő maga egy nappal korábban (kedden) is tárgyalt az illetékes vasúti szakszervezet képviselőivel, többek közt a 22,5 százalékos fizetésemelésről is.

Sorin Grindeanu kormányfő azon kérdésére, hogy létezik-e egy megállapodás a szállításügyi minisztérium, a CFR és a szakszervezetek között, Cuc azt felelte: "Minden intézkedést megbeszéltünk és a költségvetésbe foglaltunk, az illető területeket képviselő szakszervezeti szövetségekkel összhangban".

A szállításügyi miniszter elmagyarázta, hogy március 21-én lejárt a vasúti dolgozók kollektív munkaszerződése, és a szakszervezeti vezetők elutasították a CFR vezetőségének azt a javaslatát, hogy az új kollektív szerződés megkötéséig írjanak alá egy megállapodást. "Tegnap este arról biztosítottak, hogy semmiféle sztrájk nem lesz, mert a vállalat eddig minden ígéretet betartotta. Ma 15 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ülünk" - mondta Cuc.

A szállításügyi minisztérium sajtóközleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja: a CFR költségvetés-tervezete előirányozza a bérnövekedéseket A tervezet jelenleg az elbírálási szakaszban van, és kormányhatározatnak kell szentesítenie azt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS