2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szatmárnémeti polgármester ingatlanüzérektől félt két beruházást

2017. március 22. 16:53, utolsó frissítés: 16:53

Ingatlanüzérek bírósági eljárással próbálnak megakadályozni Szatmárnémetiben két nagy beruházást - nyilatkozta szerdán Kereskényi Gábor polgármester, aki "totális háborút" hirdet ellenük.

A városvezető szerint egy bevásárlóközpont és egy gyorsétterem építését kezdeményezték, azonban bizonyos személyek kifogást emeltek a bíróságon a telkek visszaszolgáltatásának módja ellen.

"Megalapozott a gyanú, hogy Szatmárnémeti régi ismerőseiről van szó, ingatlanüzérekről, akik most 80 éves idős embereken keresztül próbálják megszerezni a telkeket, amelyek az önkormányzat tulajdonát képezik, és amelyekre befektetéseket terveztünk. Az üzenetünk nagyon egyértelmű, megyünk tovább, támogatjuk a befektetőket, és ha kell, totális háborút hirdetünk a beruházásokat akadályozni próbáló spekulánsok ellen. (...) Nem nyerhetnek, de késleltethetik a beruházások elkezdését" - magyarázta Kereskényi.

A polgármester mindenkit arról biztosított, hogy jogászaik keresik a megoldást az ingatlanüzérek kéréseinek elutasítására és az építkezési engedélyek kibocsátására. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS