2019. május 21. keddKonstantin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Szóba sem jöhet" Țene kinevezése az RMDSZ szerint

2017. március 22. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

A Romániai Magyar Deomkrata Szövetség Kolozs Megyei Szervezete is állást foglalt azon hírek kapcsán, amelyek szerint a Kolozsvár Polgármesteri Hivatala Ioan Vasile Tene újságírót tervezi kinevezni a város oktatási, kulturális, vallási, sport és szociális kérdésekkel foglalkozó irodájának vezetőjévé. Az RMDSZ leszügezi, egy ilyen választás a polgármesteri hivatal részéről "nem is jöhet számításba".

"Anélkül, hogy mélyrehatóan megvizsgálnánk Ioan Vasile Tene értelmezhető és vitatható publicisztikai munkásságát, fontosnak tartjuk figyelembe venni a civil szervezetek, a Diszkrimináció-ellenes Koalíció tagjainak Románia Parlamentjéhez eljuttatott kifogásait, amelyeket a Ioan Vasile Tene az Országos Diszkriminációellenes Tanács vezetető tanácsába történő 2015-ös jelölésekor fogalmaztak meg. " -írja a szervezet közleményre.

Az RMDSZ úgy véli, hogy Romániában a szabad véleménynyilvánítás, valamint az erkölcsi és szakmai összeférhetetlenség elve mára letisztult és egymástól elkülöníthető elveknek számítanak, éppen ezért elfogadhatatlan, hogy egy vezetői pozíciót betöltő köztisztviselő xenofób, antiszemita, sértő vagy egyenesen uszító magatartással nyilvánuljon meg bármely nemzeti, etnikai vagy vallási kisebbség irányába. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS