2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román-moldovai kormányülés: gázvezetékről is beszéltek

2017. március 23. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

A Iaşi és a moldovai Ungheni közötti gázvezeték tervezetét is elemezték a Piatra Neamţ-on zajló román-moldovai közös kormányülés résztvevői - közölte Sorin Grindeanu miniszterelnök, aki szerint a projekt még 2019 előtt megvalósul.

Hivatali kollégájával, Pavel Filip moldovai kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatójukon a román miniszterelnök azt mondta: a projekt megvalósításának határideje 2019 volt, de mindketten remélik, hogy sikerül előrehozni a határidőt.

Pavel Filip úgy nyilatkozott: a Moldovai Köztársaság számára egyik legfontosabb kérdés az energetikai biztonság. "Minden lehetőt meg fogunk tenni, hogy ez a tervezet a 2018-as év végéig megvalósuljon" - jelentette ki a szomszédos ország miniszterelnöke, hozzátéve, hogy ennek érdekében már megkötötték a finanszírozási megállapodásokat az Európai Befektetési Bankkal és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal.

A Moldovai Köztársaság kormányfője hozzátette, a román gazdasági minisztertől azt a hírt kapta, hogy az Európai Bizottság úgy döntött: erre a projektre 10 millió euróról 40 millióra növeli a vissza nem fordítandó támogatás értékét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS