2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kivizsgálást indított a Nép Ügyvédje a tüdőátültetések ügyében

2017. március 23. 17:28, utolsó frissítés: 17:28

A Nép Ügyvédje hivatalból indított kivizsgálást a tüdőátültetések ügyében, miután az bécsi AKH kórház felfüggesztette a román állampolgárok ellátására vonatkozó szerződést.

"Országos szinten csaknem 80 személy van a tüdőátültetési várólistán. A vizsgálat az alkotmány 22-es és 34-es cikkelyeinek esetleges megszegése kapcsán indult, amelyek biztosítják az élethez, a fizikai és pszichikai épséghez, illetve az egészség oltalmazásához való jogot" - írja a Nép Ügyvédje által az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

Az idézett dokumentum szerint a klinika arról értesítette Florian Bodog minisztert, hogy nincs elég üres helyük.

"Sajtóhírek szerint a szervátültetéseket felügyelő Eurotransplant képviselőit senki nem tájékoztatta a kialakult helyzetről és egyetlen román hivatalos személy sem fordult hozzájuk segítségért. Florian Bodog úgy nyilatkozott, hogy a bécsi klinika megszegte a Romániával megkötött szerződést. Az egészségügyi miniszter felszólította a szervátültetéssel foglalkozó országos ügynökséget, hogy hivatalos választ kérjen az Eurotransplant képviselőitől" - mutat rá a Nép Ügyvédjének közleménye. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS